Over ons

In 1979 maakt de Franse chef-kok Paul Bocuse vanuit Lyon naam als belangrijkste vertegenwoordiger van de ‘nouvelle cuisine’. Zijn vernieuwing op culinair gebied leidt wereldwijd tot een revolutie in de gastronomie. In hetzelfde jaar begint Jan Woolthuis in Made een slagerij, speciaal voor de betere restaurantkeuken. De bedrijfsnaam La Boucherie verwijst naar de Franse trend van dat moment.

VERANTWOORD VLEES

La Boucherie vindt dat het hoofdingrediënt van de maaltijd speciale aandacht verdient. Zeker nu de gasten van onze klanten steeds nadrukkelijker vragen om verantwoord vlees. als het kan afkomstig uit de eigen regio. Liefst van dieren die onder diervriendelijke omstandigheden zijn opgegroeid.

AANTREKKELIJKE MARGES

La Boucherie is continu op zoek naar de trends in de markt en er verschijnen steeds nieuwe producten in het assortiment. Aan de bovenkant, maar ook aan de onderkant van de prijslijst. Omdat juist daar – met de herintroductie van ‘vergeten’ vleesdelen – in het restaurant aantrekkelijke marges zijn te behalen. Zo draagt La Boucherie actief bij aan vernieuwing van de restaurantkeuken.

INSPIRATIE VOOR RESTAURANTKOKS

Door in eigen keuken te innoveren proberen de slagers van La Boucherie restaurantkoks te inspireren met nieuwe gerechten en bereidingswijzen. De spirit van de beginjaren is en blijft onveranderd. Oprichter Jan Woolthuis heeft de leiding overgedragen aan zijn zonen Marc en Robert. Daarmee is de continuïteit van de onderneming voor lange tijd verzekerd

KWALITEITS-NORMERING

La Boucherie voldoet ruimschoots aan de normering op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit. Dit geldt voor de huisvesting, verwerking en bewerking van producten plus het volledige logistieke proces conform haccp. Met de EG-erkenning 3602 biedt La Boucherie afnemers maximale zekerheid.

TRACKING & TRACING

Het vlees, wild en gevogelte komt uit alle werelddelen naar Made. Bij binnenkomst volgt direct de eerste controle op kwaliteit, gewicht, temperatuur, verpakking, productie- en houdbaarheidsdatum. Elke nieuwe‘batch’ krijgt een uniek identifiatienummermee. Tijdens het verwerkingsproces blijven alle relevante gegevens in beeld. Dit geldt ook voor de volledig geautomatiseerde productstroom, van orderverwerking totfinale distributie bij het restaurant. Alles omvoedselveiligheid te garanderen.