Kennis en vaardigheden

Ondanks de razendsnelle ontwikkeling van de maatschappij, blijft La Boucherie op één aspect uit het verleden hameren. De slagers (M/V) zijn zonder uitzondering goed geschoold en getraind. Veel belangrijker dan dat, is de jarenlange ervaring. Samen vormen de slagers een goed gemotiveerd team met precies de juiste kennis en vaardigheden. Dit gegeven is essentieel voor de kwaliteit van de producten en de continuïteit van de bedrijfsvoering.

Portioneren

Bij de calculatie van de menukaart is portionering van groot belang. Naast de vaardigheid van vakmensen vertrouwt La Boucherie ook op een volautomatische portioneringsmachine met een marge van slechts enkele grammen per eenheid. Een andere precisiemachine snijdt flinterdunne carpaccio en stapelt de tranches dakpansgewijs in cirkelvorm. De diameter is zelfs exact afgestemd op die van de bordmaat bij de afnemer. Oogt fantastisch, smaakt voortreffelijk.

Bereidingstechnieken

Het vakmanschap van de slagers blijkt ook uit de verwerking en bewerking van vlees en gevogelte. La Boucherie levert het uit eigen keuken gebraden, gemarineerd, geregen, gestoofd, gefrituurd, slow cooked, geconfijt, sous-vide gegaard, geronerd en gerookt. Precies in lijn met de trend in de horeca. Een breed aanbod kwaliteitsproducten voor de betere restaurantkeuken, maar dan serveerklaar aangeleverd. Eventueel zelfs op eigen recept van de kok. Absoluut de moeite van het proberen waard.

Controleren bewaken

In de keuken van La Boucherie staan alle machines die nodig zijn voor de hoogwaardige voorbewerking en bereiding van kant-enklaar producten. Deze volledig geautomatiseerde machines bewaken en controleren de kasttemperatuur, vochtigheidsgraad, kerntemperatuur, intensiteit van de rook en de procestijd.

Maatwerk

Bij een piek in de vraag staat La Boucherie altijd klaar voor het leveren van maatwerk. Voorbewerkt, voorgegaard of compleet kant en klaar naar eigen receptuur.
La Boucherie wil de meest complete slagerij zijn met alleen de beste producten voor zijn afnemers, de betere restaurants!